Helg i Högfors

Ok, jag är själv i Högfors den här helgen.

Egentligen skulle jag ha gått på en fest nere i Stockholm, men prioriterade att åka upp för att hämta ena bilen som granne Pelle har fixat i veckan. Men det är ju aldrig ett tvång att åka till Högfors så jag tar tillfället i akt att koppla av helt själv under helgen. Inga djur som pockar på uppmärksamhet eller som ständigt vill ha mat, möjlighet att spela hög musik i stereon utan att behöva ta hänsyn, totalt fokus på egna saker som behöver rensas inför arbetsveckan.

För folk som inte arbetar i Stockholmstempo måste man kanske förklara att även att sitta och jobba lite i helgen kan vara avkopplande. Det innebär att man får bort saker som stressar i veckan, att man kan angripa uppgifterna som man vill och att man även kan sitta i trädgården och jobba. Ofta går det väldigt fort att städa av saker när man väl sätter igång när man får vara ostörd och ha totalt fokus. Och när man är klar känns det väldigt skönt och då kan man göra annat.

Jag har dessutom gjort det nödvändiga i trädgården igår när det var fint väder, vilket gör att jag kan göra vad jag vill idag. T ex åka och fika någonstans på lunchen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *